К о с м и ч е с к и т е    Л ъ ч и

Джуал Кхул
Първи Лъч


Aз сътворявам и унищожавам формата
Формата изчезва, Душата оставаПърви Лъч: Това е Лъчът на Божествената воля - той проправя пътя и разрушава старата форма, за да може новата да се развие. Това е една от характеристиките на Бащата/Отеца/Махатма аспекта на Божественото Същество. Първият Лъч е много мощна, всепроникваща енергия и може да бъде открит във всички сфери на лидерство - политиката, управлението - и в силата на война. Той надарява човек с решителност, вътрешен подтик, способност да бъде лидер. Но, често хората, при които доминира Първия Лъч, са способни да започнат даден проект, но не и да го завършат, отегчават се лесно и искат да преминат към нови дела и идеи. Учителят, който ръководи и разпространява този Лъч в Божествената Йерархия, е Ману. Един от тези, които работят заедно с него е и Учителят Ел Мория.

Първият Лъч беше използван позитивно от Уинстън Чърчил, генерал Патън, генерал Макартър и други през Втората Световна война. Той също така е една от чертите на пионера, типичен представител на който е Христофор Колумб.

Друго нещо, което трябва да се запомни за Първия Пламък е, че обикновено е много фокусиран в даден човек или период от време. Земята получава повече от него сега. Ние сме точка на фокусиране в цялата земна история. По време на кризисен период, когато светът претърпява огромни промени, хората интегрират в себе си този Лъч или той залива всички с енергията си - или и двете. Планетарната Йерархия може да го насочва, или той може да дойде чрез Шамбала или Санат Кумара (планетарния ни логос).

Но трябва да се разбере, че тези нива над нас само го разпространяват и спускат към нас - той не идва през Планетарната Йерархия - всички Дванадесет Пламъка са насочвани от Източника. Нито едно Ниво не взима решения само за себе си; решенията се спускат надолу през 357те нива от Консула на Дванайсетте в нивото на Създателя до вашата Планетарна Йерархия.

Причината, поради която Първият Лъч идва сега е, че това е критичен момент за Санат Кумара и Земята. Факт е, че те заедно достигат до кризисна точка, и енергиите на Първия Лъч са важни за задаване на правилния ъгъл/посока за Възнесение.

Енергията на Първия Лъч е много полезна за преминаване през ситуации, в които се чувствате заседнали поради апатия, липса на енергия, или липса на ясна преспектива за следващата стъпка. За да използваш неговата енергия - да надскочиш положението на заседналост - визуализирай волята си като червена стълба, по чиито стъпъла се изкачваш - от депресията към свободата. За да засилиш интензивността на Първия Лъч, виж как потока от червена Светлина е проникнат от частици изгарящо бяла Светлина или от цветовете на дъгата. За да засилиш физическата си енергия визуализирайте себе си седящ в лъч от червена Светлина, проникваща отвътре и заливаща те отвън; но го използвай благоразумно, защото може да стане изведнъж прекалено интензивно.

Използвай го, изучавай го какво може да направи за теб. Как те променя и насочва. Първият Лъч може да бъде много изискващ, наситен с качеството от човешкото ниво "Махни се от пътя ми, Аз преминавам от тук". На вътрешните нива може да подейства като моментално пречистване и хармонизиране с/към Божествената Воля. Първият Лъч никога не си играе с обстоятелствата, той ги променя кардинално.


Втори Лъч


Аз Съм Любовта и прониквам всеки атом в ПроявлениетоВтори Лъч: Това е Лъчът на Любовта-Мъдростта. Повечето от физическите "духовни" учители са от Втория Лъч. Буда въплъти аспекта на Мъдростта, Христос въплъти принципа на Любовта. Синята Светлина на Мъдростта обгърната и проникната от нежността на Любовта - това са преливащите и взаимно допълващи се качества на Втория Пламък. Други великолепни същества от Втория Лъч са Соломон, Учителите Джуал Куул и Кутуми. Повечето от хората, които чувстват вътрешен повик към духовното чрез някое учение, изразяват този Пламък в душата си. Учителят Майтрея е Световният Аватар на Христовото съзнание и скоро ще бъде заместен от Кутуми, който ще стане 36тият Аватар, като неговата мисия ще бъде докосването чрез Състрадание.

Висшите ментално-концептуални области се достигат чрез Втория Лъч. Вселенският Ум може да бъде докоснат чрез прекрасния Син Пламък. Чрез него човек може да се разшири ментално и така могат да бъдат възприети огромни по значение и обем ментални концепции от Вселенския Ум. Когато някоя идея се постави на това вселенско ниво - от Духовната Йерархия - тези, които могат да достигнат до там, ще я получат и разберат, и така тази идея може да се появи едновременно в различни области на света.

Казвано е, че Земята е на нивото на Втория Лъч. Според Джуал Куул: ...нашата Земя получава изключителни количества от Втори Лъч от по-висш Източник, и след като този Втори Лъч достигне Земята, той се разпределя в Седемте Лъча... всеки Лъч, който ние получаваме всъщност е част от този Втори Лъч, и по този начин земният Втори Лъч е интензифициран; по-силен, защото той съшо идва от главния Втори Лъч.

Това също драматично се промени от датата на представяне на материала. Сега след като нашата планета се разгърна в четирите измерения, доминантните Лъчи на Новата епоха са - Първият Лъч, изключително силен, и Дванадесетият Лъч, който въплъщава всички дванадесет Лъча.

Вашата Планетарна Йерархия напълно интегрира от Осми до Дванадесети Лъч след 26 Януари 1991. Неспособността на Планетарната Йерархия да приеме тези висши лъчи преди тази дата, държеше планетата далеч от възможността да се разгърне в четвъртото измерение след Хармоничното Сливане 1987 година. Въпреки че Земята се превърна в четириизмерна по това време, тя беше неспособна да функционира четириизмерно, докато петте висши лъча не бяха интегрирани, и по този начин да се завърши пълния кръговрат от Източника до Земята. Този пълен кръговрат включва всички 12 Лъча, не само първите седем.

Вторият Лъч може да бъде използван чрез настройването към неговите качества и визуализиране на розово или синьо - бебешко розово, бебешко синьо. Просто чувствайте себе си, вашето обкръжение или някоя ситуация окъпана в тези цветове. Розовото най-общо се свързва с изразяването на аспекта на Любовта, синьото с аспекта на Мъдростта. Можете да пречистите негативни ситуации и емоционално натоварени отношения като ги наводните с розова Светлина и да внесете яснота в объркването като добавите синя.


Трети Лъч


След мен върви всичко, Аз организирам ПотокаТрети Лъч: Активна Интелигентност. Обикновено е жълто-златен, и тези, които го въплъщават са характеризирани с неизчерпаема практичност. Те са много последователни, на границата на ината, но преди всичко конкретни и прагматични. Томас Едисон е добър пример за този вид енергия. Германия е страна с много от Трети Лъч, и ефектите му могат да се видят навсякъде при нейните жители. Типично за него е силната организация, но не и винаги ясна представа за последствията от действията. Лечители от всички видове обикновено имат големи количества от този Пламък.

Сега, от Трети Лъч идват останалите Четири. Тяхното проявление е организирано от Третия Лъч, и от него се разгръщат Четвърти, Пети, Шести и Седми Лъч.

Смисълът на този Лъч е да се научат земните уроци, като по този начин се осъществи Космическия план на Създателя.

Третият департамент е "организаторът" на Йерархията. Той е този, който върши цялата работа. Хората на Първия Лъч казват "Това е важно, това е ново", и го започват. След това хората на Втория Лъч отговарят "И го направете с Любов, и бъдете сигурни, че пасва към желания опит за всички хора", а изпълнителите на Третия Лъч казват "Трябва да го организираме по този и този начин" - и го правят. Третият Лъч е този, който завършва всичко. Неговите енергии са организаторът, независимо дали говорим за живота на Земята или за Духовната йерархия.


Третият Лъч може да бъде изполван например като изпращате жълта светлина към области от света (не определени хора, освен ако не са помолили за това), които чувствате, че се нуждаят от неговите качества, от организиращата му, практична енергия (области от Африка например). Вижте страната или областта окъпана в жълта светлина и бъдете осъзнати, че насочвате качествата на Третия Лъч натам.

Водачът на департамента на този Лъч е Махакохан, или "Господарят на цивилизацията". Това е Учителят Серапис Бей, който преди беше отговорен за Четвърти Лъч.


Четвърти Лъч


Аз преживявам и превръщам всичко в ХармонияЧетвърти Лъч е наричан Хармония чрез Конфликт и обикновено е виждан като зелен.

Повечето от тези, които го въплъщават, го преживяват като конфликт, отколкото като хармония. Те трябва да се научат да приемат тази вибрация и да я повишават, така че да функционират чрез хармонията на Четвърти Лъч. Четвъртият Пламък е една от Ангелските точки, местата, през които Ангелското съзнание навлиза в проявената Вселена. Действието на Лъча може да бъде сравнено със слънчевата светлина, която се спуска към цветето и му позволява да разцъфне, но за това трябва много тежка и продължителна работа.

Много артисти и музиканти са на този Лъч и много от тях преминават през огромни вътрешни и външни конфликти, преди да достигнат точката на хармония. Някои класически примери за това биха могли да бъдат Ван Гог и Пикасо.

Хората на Четвъртия Лъч са много свързани със Земята - те обожават възможностите да живеят на различни места и да се занимават с разнообразна дейност. Поради това понякога те не могат да специализират в никоя област, а разполагат с общи познания.

Когато хората на Четвъртия Лъч попаднат в някой конфликт, той става много натрапващ и се разраства бързо, самозарежда се, и самите те не могат да се откъснат от него, продължават да се фокусират в него и да го разрастват. Това е другата характеристика на Четвъртия Лъч - да се издигнеш до невъзможни висоти и след това да проникнеш в дълбините - и отново и отново - като непрекъснатото въртене на колело.

Главният начин да върнете тези емоции отново в баланс е да използвате ума - това е техният естествен балансьор. Красивата музика също помага. Трябва да се разбере, че това поведение е енергиен модел/матрица, която може да се надмогне, и да се премине към висшите вибрации на този прекрасен Лъч.

Съществува силно привличане към Земята при хората с доминиращ Четвърти Лъч и те се отнасят към нея по начин, до който никои от останалите Лъчи дори не се приближава. Понякога за тях е трудно да медитират и да навлязът в духовната област, защото тази връзка със Земята застава пред тях. Много често те се занимават с предимно с физическа дейност - преживявайки опитността на Земята - например карайки всякакъв вид превозни средства, яздене, изкачване на планини, околосветски пътешествия, занимават се с отглеждане на животни или тяхното изучаване. Те обожават да участват в процесите на земния живот.

Балансирането на Лъчите може да се извърши и чрез работа с чакрите. За Четвъртия Лъч работата със Слънчевия сплит е важно, защото той е свързан с емоционалното тяло. Трябва да го стимулирате в неговите най-финни и продуктивни области и да го балансирате изцяло.

Учителят, отговорен за Четвъртия Лъч, е Учителят Паул, който дълго време действаше зад сцената. Той работи изключително много с Царството на Девите, а също така и с Архангел Габриел.

Поради непрекъснатите промени, които настъпват във всяка една област, не само на Земята, и причината, за които е разширяването на Източника, някои от качествата на този Лъч също претърпяват промяна. От нивото на Източника/Създателя беше спусната нова версия на този Лъч вече като Хармония изцяло балансирана вътре в себе си, без да се нуждае от външна опорна точка, чрез която да израсне и да се разрасне. В момента преминаването от едните качества към другите е като постепенна смяна на фокуса - старото избледнява, новото става по-ясно и валидно. Важи същия принцип като при енергиините системи на хората в момента - някои все още действат от старото ниво на Източника, други извършват скок в съзнанието, при който сякаш добиват нова страхотна дълбочина навътре и качествено нова визия за себе си и вселената. Промяната в Четвъртия Лъч има и още една особеност, а именно че новата версия изгражда стабилна енергиина мрежа насочена към преживяване на Хармонията и споделянето на тази Хармония. Мрежата свързва отделните брънки на планетарното съзнание, т.е. всички, които обитават дадена планета. Въпрос на време е промяната идваща от Източника да бъде интегрирана на всяко от нивата.


Пети Лъч


Аз синтезирам електричните енергии
Аз познавам и управлявам АтомаПети Лъч: Чиста Интелигентност и Конкретно Познание. Обикновено е виждан в оранжев цвят.

Чрез този Лъч действат всички велики учени - тези, притежаващи дълбоката интелигентност да проникват в причините, в ситуациите. Те могат да анализират ситуация, да я оценят, след което да я оставят, само за да погледнат по съвсем друг начин на нея в по-късен момент и чрез синтезирането на опита си да преценят най-продуктивния подход. Те са тези, които извършват концептуалната работа в света. Те имат менталния капацитет да поведат човечеството през сегашната ситуация към Новата епоха. Те могат да изработят насоките, а други да ги приложат. Хората, действащи от Петия Пламък, могат да концептуализират живота и да схванат кои са най-продуктивните подходи към него. Без този великолепен Лъч, подобни възможности не могат да бъдат разбрани. Петият Лъч предлага абстрактния ментален подход и разбирането отвъд мисленето.

Вътре в Йерархията от няколко стотин години департаментът на Петия Лъч е изключително зает. Те насочват "...заедно с другите неща, всички научни открития случващи се в днешно време, като ударението е върху все по-бърз и обхватен напредък. Научните принципи са вграждани във висшите планове и след това разшифровани от няколко много напреднали същества на Земята. Това е и причината, поради която открития се правят почти едновременно в различни точки на Земята. Тези открития са взимани от висшите ментални пластове по определен начин от тези, които са готови да ги приемат.

Петият Лъч е асоцииран с менталното тяло и е особено въздействащ сега, защото нашата епоха е много фокусирана (понякога даже заседнала) в менталното изразяване. Тези, които не са ментално фокусирани, преживяват света чрез емоциите си и са особено облагодетелствани от Лъча, защото им осигурява другата страна на опита, като заедно с това балансира емоционалното им тяло.

Менталният фокус е необходим, за да започне който и да е процес на балансиране. Чрез интуицията също може да се достигнат висшите нива, но ако искате да балансирате изцяло всички аспекти, тогава трябва да преминете през менталното, защото то уравновесява емоциите.

В следващите години, когато все повече от есенцията на висшите пет Лъча идва на Земята, Петият Лъч ще помага за тяхната интеграция и баланса на финните тела.

Глава на петия департамент е Учителят Хиларион, който в предишни животи е идвал на Земята като Паул от Тарсус и съдържа енергията на Апостол Павел. Той споделя тази отговорност с Учителя Марко.


Шести Лъч


Аз прекратявам желанията
Аз отивам отвъд и се отдавам на Аз СъмШестият Лъч е Лъчът на Идеализма и Отдаването и е виждан като индигово синьо. Ръководител на тази енергия в Планетарната Йерархия е Учителят Исус.

Шестият Лъч, Отдаване, може да бъде освобождаващ и прекрасен, но може да се плъзне и превърне във фанатизъм. Той е особено тежка енергия от човешка гледна точка.

Той идва, завладява те и те кара да следваш определен път. Той не улеснява търсенето, той ви фокусира в търсенето, прави ви отдадени, и по този начин е само допълнителна енергия, ако желаете енергия, която окуражава определени форми по пътя. На физическо ниво чрез Шестия Лъч може да се наслаждавате на определени храни и да прекалите с тях, а в религиозните области може да ви направи ревностен вярващ и дори отвъд това, да подсили вярата ви до фанатизъм.

Шестият Лъч доминира на Земята в последните 2000 години и много ясно е изразен в Християнската религия и култура.

...той беше внесен основно чрез Христос - Учителя Майтрея. Как? Отдаване на "единствения Бог", в съчетание с вибрацията на Любовта на Втория Лъч. Той фокусира Шестия Лъч тук в специфичен езотеричен смисъл и чрез неговото изполване се роди нова насока в ученията, и в тази насока се открояват спецификите на Християнската религия...заедно със свързването на Втория и Третия Лъч. Това ново Учение достигна до всяка една точка и повлия на определени религии. Департамента на Шестия Лъч продължава да прави това. Те се опитват да синтезират всяка религиозна активност в света.

Учителят Исус работи с моделите на отдаване. Той работи с определени религиозни организации и може, в дълбочина, да вникне и разбере всяка една от тях, и от това разбиране да синтезира учение и чрез него да повиши нивото на опитност. До къде? До нивото на Цялостността - и след като ги види в тяхната Пълнота, със своето съзнание, със своите способности ги имплантира във Висшите Астрални планове, от където могат да се спуснат във физическото ниво. Всичко нужно е вече там! Всичко, което ни трябва за Новата ера е там! Това, което трябва да направим е да го докоснем и разпространим.

Чрез добавяне на Шестия Лъч към енергията или концепцията, с която работим, се добавя качеството "да си разгръща автоматично" - ще бъде проявена автоматично. Това може да бъде използвано чрез фокусиране върху Индиговия Лъч, чрез усещане за показване на вибрацията му и интензифицирането му, как става по-светъл и лек. След това фокусирайте тази вибрация върху концепцията, плана или модела, който искате да проявите. С това противодействате на ниските нива на този Лъч, и внасяте повече сила в качествата, които държите във фокуса си.


Седми Лъч


Аз трансформирам себе си в Перфектност
"Аз" става "Бог"Седми Лъч, Виолетовият Лъч, е наричан Вратата към Новата епоха. Той пречиства тежките енергиини модели на миналото и трансформира енергията в много по-финна вибрация. Също така е наричан Лъчът на Церемониалната магия, заради точността, с която работи... Макар нито един от висшите аспекти на лъчите да няма, никога да не е имал, и както се очертава няма и да има връзка, с която и да е форма на "магия" или друга активност от тъмните психични планове/собственото бардо.

Учителят, отговорен за Седми Лъч, е Ракоци, също така известен и като Сен Жермен. В своята работа той търси проблемни области на Земята и ако му е позволено ги трансформира с помощта на Виолетовия Пламък. Това е част от неговата отговорност, извършвана под ръководството на Духовната Йерархия, Санат Кумара и Христос. Неговата работа е фокусирана върху проблемните части на света... което обхваща обширни региони и области на развитие. Той не работи с определени хора (освен неговите ученици). Сен Жермен се занимава с енергиините полета на Земята. И с това искам отново да подчертая, че Духовната Йерархия работи с огромни количества енергия в космически мащаб.

За да работите със Седмия Лъч, го включете в своите медитации чрез визуализиране на Виолетов Пламък или въртящ се поток от Виолетова Светлина, намираща своя път през теб, за да пречисти кармата от миналото.

Заедно с трансформиращите си качества, Виолетовият Лъч внася и качеството на прецизност, което ще ви помогне да знаете винаги какво трябва да се пречисти. Ако го използвате продължително, във теб ще се появи яснота за следващите стъпки, които трябва да предприемеш по пътя на еволюция.

Също така можеш да се настройш към енергията, като се настройш към Учителя Сен Жермен.

Ако се чувствате привлечени от това същество, тогава го повикайите. Той ви дава разрешение за това и ще работи с всеки, който желае това... В каквато и форма да го повикате, той ще дойде, и ще ви свърже с пламъка на трансформацията, ще го запали във вас и ще ви свърже завинаги с него.Петте Нови Лъча


Добре, приятели, стигнахме и до тук. През цялата история на тази галактика, до този момент, сме разполагали със 7те Лъча, с леко загатване за съществуването на останалите пет. Източникът на този Космически Ден се разшири, насищайки цялата реалност с нова светлина и съзнание. Този сектор от Творението, включващ Земята, дълго време беше обект на много тежки и много тъмни изкривявания и аномалии - дори до там, да се твърди, че Ангелите и Архангелите "падат"; и това заедно с куп други идеи не е нищо друго освен халюцинации, фантазии, свръхактивно въображение, измишльотини. Тези тъмни, ориентирани към боготворене на материята, вярвания са разпространявани, за да се продължи его-ориентираната еволюция с крайна цел абсолютния контрол и тирания...което всъщност никога не може да се постигне.

Появата на 5те Лъча в нашата реалност предизвика наистина прекрасно объркване и желание за тяхното разбиране и интеграция в Духовната Йерархия. Старите департаменти на 7те Лъча трябваше да приемат тези енергии и да се настроят към тях в процеса на вечно разширяващото се съзнание. Това е голямото НО, приятели. Това специално нещо, което предизвиква сегашния Преход; това заедно с духовния Микротрон е най-специалното събитие, което някога се е случвало тук. Ако ти си духовно ориентирана личност и чувстваш, че тук има някаква Дхарма, някаква дълбока духовна причина за твоето присъствие тук по това време - привличането и разпространяването на Светлината, е силно вероятно да е твоята причина.

Тези нови енергии бяха приети от департамента на 7мия Лъч. Те идват на Земята чрез нашия планетарен логос, Санат Кумара, чрез Шамбала и чрез 7мия департамент. След това събитие положението в Духовната Йерархия значително се промени - появи се изцяло нов департамент - дори подразделение на планетарния логос - ръководен от Буда. Той работи много много близко със Санат Кумара, Христос и Сен Жермен - всички департаменти са наистина отдадени на това да изпълняват задълженията си в синхрон с новите обстоятелства. Радостта и възхищението включени в тази работа далеч надхвърлят емоциите на отчаян златотърсач, внезапно попаднал на златна жила. Буда кани всеки и всички да споделят това.

И така - разполагаме с планета, която е много назад в духовната си еволюция, все още боготворяща материята, тъмните религии, магията, отхвърляща Светлината и духовно неграмотна. И след това Създателят се разширява ~ уау ~ това би накарало дори Архангелите да занемеят, не мислите ли? И вече разполагаме с новите енергии, новите възможности, новата духовна сила да творим - бъдещите възможности са наистина безгранични.

Всеки от 5те нови Лъча съдържа качества от някои от първите 7, но също така са пропити изцяло с брилянтната блестяща бяла Светлина на Източника, което ги превръща в интензивна всепроникваща неограничена енергия, с допълнителни свойства, отнасящи се до изграждането и развитието на Светлинните тела и свързването с Божествения План и Източника.


Осми Лъч


Аз Съм в Проявлението и Аз Съм отвъд Проявлението


Осми Лъч е смесица от искрящо зелено и интензивно виолетово. Той може да бъде много проникващ, отиващ точно в тези области, в които ти имаш най-голяма нужда от пречистване и одухотворяване точно сега. Мога да ти препоръчам в работата си с него да включиш много мъдрост и вътрешно разбиране, защото той работи много бързо и дълбоко, пречупвайки стари навици и разрушавайки мъртви и статични енергиини модели.

Енергията, от която се състои Осми Лъч, се състой от 4ти Лъч (емоционален), 7ми лъч (физически) и 5ти Лъч (ментален). Така че е очевидно, че с поканата на 8ми Лъч се оказва ефект върху много широки вътрешни области. 4ти и 5ти Лъч са проникващият аспект, а 7ми - се грижи за бързата трансформация; и всичко това става едновременно. Твоето его и ум просто не могат да обхванат всичко, което се случва при работата на висшите лъчи, затова е мъдро да се научиш да оставяш нещата сами да отминат, да позволяваш и да се подчиниш пред промяната. Тези Лъчи са директен израз на Махатма Източника, и не просто носят Божествения План, те са Божествения План.

Осмият Лъч може да бъде използван като се насити емоционалното тяло с него, да се почувства балансиращият и пречистващият ефект. Може да се използва за отваряне на вътрешното зрение като се зареди 3то око с неговата изкряща зелено-виолетова светлина. Това трябва да се прави премерено, за да не преенергетизира тази област. Когато Светлината дойде там, виж как все едно се отваря тунел, виж Светлина в края на тунела, и виж отвъд нея. Това може да се прави и след като сложите чист кварцов кристал върху 3то око и внесете Осми Лъч през него.


Девети Лъч


Аз Съм Христовата СветлинаДевети Лъч е виждан като искраща светлина в синьо-зелено и дори и да не предположите по цветовете, енергията му съдържа качествата на Първи и Втори Лъч.

Деветият Лъч помага да се прекъснат оковите, свързващи ви с физическия план и да се установи контакт с Плана на Душата и Христовия аспект на Аз-а. Основна характеристика на Девети Лъч е Радостта - Радост от Творението, Радост от Изразяването на Светлината, Радост от връзката с Духа.

Той позволява човек да се настрой към това, което се нарича Светлинно тяло, изразът, който ще придобием след като напуснем земните планове. Приемете енергията на Девети Лъч, за да се свържете с Тялото си от Светлина, да му позволите да навлезе във физическия план.

Качествата на Девети Лъч са невъобразими. Чрез него е възможно дори да се свържете освен с Висшия си Аз (напълно осъзнат ваш аспект, който покрива/преживява опитността във всички 12 измерения на физическата вселена), да установите контакт и с нивата на Свръхдушата.

Добър начина за медитация с Девети Лъч е първо да използвате Седми Лъч, трансформиращия Пламък. След това използвайте Осми Лъч с каквато цел желаете. След това изполвайте Девети Лъч, и го използвайте с Радост! След това призовете Тялото от Светлина и му позволете да се слее с физическото тяло. А след това влезте във връзка с великолепния Десети Лъч.

Съществуват толкова много медитации, всички валидни, включващи новите енергии, че просто ти се превръщаш в свой собствен учител, свещеник, гуру, светец и духовен наставник. Ти никога не си сам в своя път и след като тези енергии са живи, чувстващи, разумни отвъд всяка представа на его-личността, разполагаш с цялата подкрепа и знания, които са ти нужни. Светлинното тяло винаги е било отвъд всяка човешка идея. А от сега нататък досегашното Светлинно тяло (Тялото на Мелхизедек - МерКаБа) достъпно в този сектор и изградено от първите 7 Лъча, постепенно ще се замени от новото Светлинно тяло на Махатма, пропито и изградено от всички 12 Лъча.


Десети Лъч


Божествеността сияе в менДесети Лъч предизвиква такова страхопочитание, че никакви думи не могат да го опишат. Той е в прекрасни перлени цветове и комбинира Първи, Втори и Трети Лъч, с перфектния баланс и пълнота на Бялата Светлина на Източника. В някои случаи може да действа заедно с Платинения Огън. Той е кодиран не само да слее Светлинното ви тяло с вашата физическа структура, но той самия е Светлинното тяло.

Процесът е толкова огромен, възхитителен, пречистващ и трансформиращ, толкова всеобхватен и преминаващ през много и много нива на Аз-а - не само във физическата вселена, но и през Етерните измерения - че съществува специфична и много точна медитация за това. Толкова много духовна сила и безграничност има в нея, че е необходимо и присъствието на Архангелите. Това е Медитацията на 10тия Лъч.

И отново - това не е Светлинното тяло на Мелхизедек - МерКаБа, което беше достъпно еони от време за преживяване и пресъздаване на реалността и чрез което сме слезли в плътните измерения на Земното съзнание; това е новото Светлинно тяло, изцяло кодирано от Махатма Източника, което ще се превърне в модел за хората, и ще промени дори физическите клетки. 10тия Лъч е спускан към нас от самата Монада. (за повече информация виж Духовната Йерархия).

Това ново Тяло от Светлина е много по-финно като вибрация, много по-финна енергия, която обикновено не е "приемана" от Земята. Ти наистина трябва да промениш своята вибрация, така че Махатма Светлинното тяло да стане реалност тук на Земята. Обикновено наричаме това "повишаване на вибрациите", но всъщност те стават по-финни. Тази част от нас никога не е присъствала на Земята в изцяло физическа форма. Имало е единични случаи, когато съзнание далеч отвъд физическата вселена, се е опитвало да достигне Земята, и тези същества наричаме Аватари (пример за такъв е Кришна, същество отвъд всяка представа), но никога преди в тази галактика съзнанието на Монадата не е било интегрирано на физическо ниво. След Сливането с Душата (Третото вътрешно посвещение), което прекодира клетките, това се превръща в модела, към който физическото се стреми. Не душата, а Плана на Душата съдържа тази енергия.

Когато медитирате върху 10тия Лъч, позволете му да премине изцяло през вашата човешка структура, да се влее и да ви свърже със Земята през вашата Земна чакра (30 см под стъпълата). Това е много важно, защото Земната чакра е незавършена в своята еволюция и трябва да се превърне в отражение на Сърдечната чакра.

Духовният Микротрон също е част от енергията на 10ти Лъч и така ще бъде до края на този Преход.


Единадесети Лъч


Аз Съм Просветлението и ИстинатаЕдинадесети Лъч е еманация на енергиите на Новата епоха, на Божествената Майка - следващото ниво за човечеството и Земята. Виждан е като оранжево-розова енергия и е смесица от Първи, Втори и Пети Лъч, с безграничността на Бялата Светлина на Източника.

Единадесети Лъч е много специален, защото е съвсем нова ера в човешките преживявания тук на Земята. Първият Лъч е много устремен и проникващ. Той е омекотен от Втори и отново повлиян като проникващ от Пети. Какво трябва дълбоко да бъде обхванато и в какво трябва да се проникне на това ниво? Бихме могли да кажем, че "премахва останките". Когато новите възможности се приближават все повече до нас, Единадесетия Лъч е този, който премахва последните бариери.

Един добър начин да работиш с него е да покриеш себе си с нежната му всепроникваща енергия, областта, в която си, цялата Земя. Виж как се появява пласт от блестяща мека оранжево-розова светлина около Земята и как се абсорбира навътре към земното ядро. Това е един идеален начин за балансиране на всичко направено до тук.

Сега нека да се разгърнем от нашата индивидуалност към Нас като част от Духовния Преход, който обхваща прекрасната ни Земя. Ние се придвижваме към Четвъртото Измерение на съзнанието. Тези Преходи са интегрална част от Божествения План и обичайно се случват на Земята с честота от 12 700 линейни години. Но ние разполагаме с нещо много повече от това "обичайно". Сега имаме Петте нови Лъча идващи заедно с Божествената Майка да подкрепят нашия Преход. Тя е "Богинята", за която много говорят, надминаваща неизмеримо много пъти по величие и великолепие местните земни варианти. Божествената Майка е женският аспект на Махатма, на Източника, на Божията Глава, Ади Буда, Парабрама или под каквато и друга мантра/име/звук да го знаете.

Божествената Майка е тази, на чиито лъчи от Светлина и Любов, ние сме пренасяни към Новата Епоха (термин представен ни от Учители на Духовната Йерархия преди повече от 100 години, защото те, приятели, знаеха още тогава какво ще се случи; индианците Хопи наричат същото събитие "Навлизането в 5ия Свят"; Учителят Бабаджи го нарича "Великата Революция"; "Преход" изглежда да е най-разпространения термин в Земите на червения човек.)

Използването на 11и Лъч за лични цели само, ще откриете, че е малко трудно. Защото той се разширява и разгръща много настойчиво и бързо към цялата картина не само в някои от нейните детайли. Всъщност използването на който и да е от Лъчите или комбинации от тях за лични цели става все по-малко и по-малко възможно. Тези, които са стъпили здраво в тъмните области на егото, ще трябва или да се приспособят към Плана или да напуснат. И двете възможности се случват в днешно време - или прекрасно разцъфване в Светлината или постоянно пропадане и накрая отпадане от Земята.


Дванадесети Лъч


Аз Съм ИзточникътДванадесети Лъч: Златен, Брилянтен, Омнипотентен, Безграничен, Все-обхватен, Все-проникващ, Любовта на Създателя. Включва в себе си всички Лъчи, всички цветове и честоти, интензитети и характеристики, качества и структури. С все по-дълбокото ни проникване и приближаване към Духа, с напредването на Прехода към обновения живот и съзнание тук на Земята, този Лъч ще представлява все по-основен фокус. Този Лъч е въплъщение на Махатма енергията и е възможно най-висшата енергия съществувала и съществуваща на Земята. Когато правим Медитацията на 10ия Лъч, този Лъч и Бялата Светлина на Източника са първите, до които се докосваме и приемаме. Не съществува ниво от Всичко-Което-Е, включително Всичко-Което-Си-Ти, което Златният Лъч на Създателя да не може да достигне. Всичко, което трябва да направиш е да му позволиш да те докосне и благослови. 12ия Лъч достига до нас през хилядите от Консулите на Дванайсетте - такива като Земната Планетарна Йерархия, така че енергията на Източника да не разруши структурите на приемащите я. Чрез него всички 352 нива от Източника до Земята плюс новите 17 нива, в които Източника се разшири, са хармонизирани, свързани и заредени с живот. 12ия Лъч позволява на всички вас да се превърнете в "алтернативни реалности" въплъщаващи различни аспекти на Източника.

Тъй като няма ниво, до което Махатма да не може да достигне, включително Нивото на Създателя, към което ти се завръщаш съзнателно или несъзнателно, и заради това качество на Златния Лъч, може да поискаш Махатма да асистира в твоята интеграция и пътуване. Да ти помогне в изпълнението на твоята Дхарма, най-дълбоката духовна причина да съществуваш, както и твоята отговорност във Вселената.