Какво  е  У Е С А К

по Алис БейлиЗапазването на енергиите на Уесак чисти е много важна задача, не само защото това е събитие от космическа гледна точка или защото е припомняне на събитие с духовно значение случило се в миналото, каквито са повечето свещени дни.

Всички хора, които се чувстват духовно привлечени, медитират и отварят умовете си за изливащите се енергии могат да участват в изграждането на този планетарен канал между Земята и Йерархията, така че светлината да може да достигне до всички същества. За да се изгради част от този канал, се изисква умът да бъде дисциплиниран и достъпен, освободен от илюзиите на нисшите сфери и техните видения, освободен от емоционалния дисбаланс и притесненията на външния свят.

Като подготовка за изграждане на този канал, ние предлагаме по време на предшестващата седмица на пълнолунието на Уесак да:

се свържете с всички ученици, последователи и хора на добрата воля по света. Тази връзка е предимно вътрешна. Елиминирайте от своя ум всяка негативност, хармонизирайте се изцяло със светлината.

призовете по време на медитация силите на светлината. Наложете на себе си да забравите всички свои лични притеснения, трудности и проблеми. Ние трябва да се научим, че въпреки стреса, усилията, фиксациите и ограниченията, можем да носим със себе си светлината.

Знайте, че Уесак продължава 5 дни... двата предходни дни, самото пълнолуние и двата следващи дни. Помнете, че по време на този период, повече от всеки друг, можете да комуникирате с Духовната Йерархия и да сътрудничите за еволюцията на съзнанието на цялата планета.

Двата дни преди пълнолунието, ние се подготвяме като изграждаме отношение на отдаденост и служене и отваряне към духа. Опитваме се да станем по-възприемчиви по отношение на това, което иска нашата душа... това, което би ни позволило да сме в помощ на Духовната Йерархия.

Денят на пълнолунието на Уесак се нарича и Денят на Съхранението. През този ден ние просто сме проводници, канали на колкото се може повече духовна сила да премине през нас. Ние се опитваме да задържим вниманието си върху светлината. Няма да формулираме какво би могло да се случи, нито ще мислим върху резултатите от нашата работа. Ще останем в състояние на вътрешен мир. Само две мисли ще държат нашето непрекъснато внимание: нуждите на човечеството и необходимостта от групов канал, през който духовните сили да могат да достигнат до тялото на човечеството под насоката на Йерархията.

Двата дни, които следват пълнолунието на Уесак, се наричат Дни на Разпространението. По време на тях, вниманието непоклатимо ще бъде обърнато от нас самите, от вътрешните планове, към външния свят. Нашата воля ще бъде светлината да достигне, да се предаде по-нататък, да влезе в контакт с всичко около нас.

Знайте, че ако като група разпознавате предназначението на Уесак, вие като индивиди ще можете да изиграете своята роля в този по-голям план.

По време на този период групата се свързва с яркия център на Шамбала по начин, по който отделният индивид не може. Индивидуалността трябва да бъде защитена от групата, така че колосалните енергии на Шамбала да могат да преминат през нея. Тези енергии се препредават стъпка по стъпка през цялата Йерархия, по същият начин, по който са достигнали от Източника до Йерархията, или от Буда до Христос. Това препредаване е една от най-важните задачи в груповата работа.

Ние абсорбираме, завъртаме и разпространяваме енергията.

Знаейки, че този момент е врата, проблясък на по-големия цикъл, възможност...Други важни дати през 2008 година, свързани с Буда, според календара на BBC:

Петък, 8 Февруари
Паринирвана - денят на Нирвана
Будистите от Махаяна отбелязват в този ден годишнина от смъртта на Буда. Този фестивал се нарича "Денят на Нирвана"

Лосар (начало)
Най-важният почивен ден в Тибет, когато се отбелязва Тибетската Нова Година. Празненствата продължават три дни.

Петък, 15 Февруари
Паринирвана - алтернативна дата
На този ден някои будисти отбелязват годишнина от смъртта на Буда, когато той достига Нирвана, на осемдесет годишна възраст.

Вторник, 20 Май
Уесак или Сърцето на Буда
Най-важният ден от будиските фестивали. Някои отбелязват неговото просветление, други неговото раждане. Някои вярват, че на този ден той се връща на Земята, за да завърти колелото на Дхарма отново.

Теравада - Нова Година
Фестивалът на нова година за будистите от школата на Теравада, които празнуват три дни от първото пълнолуние през април

Петък, 18 Юли
Асала - Денят на Дхарма
Годишнина от денят, в който Буда е започнал да преподава след своето просветление - неговата първа лекция, "Колелото на Истината".

Понеделник, 8 Декември
Денят на Бодхи
На този ден някои будисти отбелязват денят на просветлението на Буда под дървото Бодхи, в Бодхгая, Индия.